maanantai 22. tammikuuta 2024

Viikot 2&3 + polven kuntoutus

Viikon 2 liikunnat: 

 • maanantai: kävely 21 min + HIIT ja vatsat 27 min 
 • tiistai: kävely 29 min + baletti 58 min
 • keskiviikko: kävely 31 min + sali 59 min
 • torstai: kävely 29 min + baletti 58 min
 • perjantai: kävely 1 h 4 min 
 • lauantai: kävely 29 min + 27 min 
 • sunnuntai: kävely 1 h 39 min + tennis 58 min
 • yhteensä: 9 h 49 min 

Viikon 3 liikunnat: 

 • maanantai: kävely 25 min + HIIT ja vatsat 36 min
 • tiistai: kävely 28 min + 57 min + baletti 27 min
 • keskiviikko: kävely 25 min 
 • torstai: kävely 31 min + baletti 58 min 
 • perjantai: kävely 31 min + sali 50 min
 • lauantai: kävely 38 min 
 • sunnuntai: tennis 51 min + kävely 32 min
 • yhteensä: 8 h 1 min 

Huh, olipas helpottavaa saada nuo liikunnat vihdoinkin laitettua tänne. ='D Joka tapauksessa viime viikolla tuli liikuttua tavallista vähemmän, mutta toisaalta se oli tärkeä viikko: otin nimittäin kunnolla tämän polviasian käsittelyyn ja lauantaina mulla olikin ensimmäinen tapaaminen urheilufysioterapeutin kanssa! 

Koska vaikka miten yritän vältellä asiaa niin mua ahdistaa ja surettaa se, että en pysty juoksemaan enää niin kuin ennen enkä pysty edes kyykkäämään salitreenien aikana painoilla. Myös perjantaina kevyillä painoilla tehdyt cable squatit tuntuivat polvissa ja tuo turhautti sen verran, että varasin heti ajan urheilufyssarille. Haluan pystyä urheilemaan juuri niin kuin itse haluan ja tiedän, että tämä polviasia on kuitenkin sellainen, että pystyn kuntoutumaan kunhan vain sitoudun tähän. 

Haluan palata kokemaan sitä ihanaa vapauden tunnetta, kun maisema vilisee ohi ja juokset huomaamattasi 15 kilsaa, kun iso osa porukasta ei vielä ole edes herännyt, koska on niin aikainen aamu. Haluan pystyä lenkkeilemään Mr. P:n ja kamujen kanssa, haluan osallistua hyväntekeväisyysjuoksuihin muutenkin kuin vain lahjoittamalla rahaa...

Oli myös hyvä kuulla lauantaina, että lievä inhottava tunne tai jopa kipu polvessa ei välttämättä ole huono merkki, jos se tapahtuu silloin, kun olet oikeasti kuntouttamassa polvea. Eli kun esimerkiksi kerroin millaisia inhottavaa tunnetta tuovia liikkeitä teen treeneissäni niin moni niistä on itse asiassa aivan samoja liikkeitä kuin joita tulen nyt kuntoutuksen aikana tekemään. Mutta nyt niitä vain tehdään erilaisissa sarjoissa ja toistoissa ja nämä saattavat aiheuttaa sitä, että treenin aikana, heti sen jälkeen tai seuraavana päivänä voi polvissa tuntua kipua, lievää turvotusta ja inhottavaa tunnetta.

Mutta niin kuin esimerkiksi salitreenien jälkeen lihaksissa tuntuu "kipua" niin samalla tavalla polvissakin voi tuntua noiden treenien jälkeen. Enkä koskaan edes ole ajatellut sitä, että polvissa tuntuva inhottava tunne voisi myös olla jotain "positiivista" vaan minulle se on saman tien pelottava ja huolestuttava tunne, joka täytyy saada pois. 

So here goes nothing! Tuskin olen missään kunnon juoksukunnossa keväällä, mutta tällä hetkellä mulle riittäisi se, että pääsisin edes vaikka juoksemaan lyhyissä intervalleissa kevään aikana. En halua asettaa keholleni ja itselleni liikaa paineita toipumisen suhteen, mutta toki vanhat merkit viittaa siihen, että mun keho saattaisi kuntoutua aika nopeastikin. Etenkin nyt, kun en pelkää enää niin paljoa sitä, että polvissa tuntuu. 

Olo on tosi helpottunut tästä ja nyt ihmettelenkin, miksi en vain ole lähtenyt hoitamaan tätä asiaa eteenpäin aikaisemmin! Mutta pääasia, että viime viikko tapahtui ja otin tän asian vihdoinkin prioriteettilistan yhdeksi tärkeimmäksi jutuksi. Tälläisiä kuulumisia siis tähän kohtaan ja uuteen viikkoon. =) Tällä viikolla postaan erikseen vielä viime perjantaina saamani geenitestin tulokset! Kaikille kilpailun tytöille siis tehtiin geenitestit, joilla selvitettiin meidän geneettisiä alttiuksia ja vahvuuksia liittyen painoon, kehonkoostumukseen, ruokailutottumuksiin, sopiviin liikuntalajeihin jne. 

Eli pysykäähän kuulolla, jos tämä kiinnostaa ja hyvää uutta ihanaa viikkoa kaikille! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti