sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Tämän viikon kuulumisia + keväät kuvioista


Siis miten tämä viikko on kestänyt vain kolme päivää?! =D
Mihin kaikki aika katosi, kysynpä vaan! Viikkoon on sisältynyt treenejä, balettia, tulevan kevään suunnittelua, opiskelua ja muutama vähän rauhallisempi hetki läheisten kanssa. Maanantaina alkoi siis taas yliopisto ja tiistaina balettitunnit. Heti ensimmäinen tanssitunti olikin kokonaan kovakärkisillä, mutta ei ihan sellaista treeniä, mitä yleensä on eli jalkojen voiman kasvattamista. Vaan tällä kertaa tehtiin ikään kuin aloittelijoiden tunti, mutta vain kovakärkisillä. Ja hitto vie, se oli yllättävän vaikeaa! =D

Kovakärkisillä seisoessa et nimittäin oikeastaan koskaan ole oikeasti tasaisella pohjalla, vaan killut kenkien sisäpuolella olevan kovan "lestin" (shank englanniksi, kuva) päällä. Tämä kova lesti on se, mitä pitää pehmentää, kun aloitat uusilla kärkitossuilla treenaamisen, mutta sitä ei saa pehmentää liikaa, koska muuten kenkä ei enää tue jalkaa ja pahimmillaan tämä saattaa johtaa loukkaantumiseen. Tämä sisäosan lesti ei varsinaisesti ole ongelma varpaiden kohdalla, koska koko kärki on yksi kova laatikko, mutta mitä lähemmäs kantapäätä tullaan, sitä vähemmän tukea jalan alla on ja sitä enemmän vaaditaan tasapainoa. 

Omilla kärkitossuillani kantapääni on lähes sentin lattian yläpuolella ja lesti on vain vajaa neljä senttiä leveä eli sen päällä sitten täytyy tasapainotella. Ei siis ole mitenkään yllättävää, että ihan perus liikkeetkin muuttuvat astetta vaikeammaksi kovakärkisillä ja siksi on todella tärkeää tehdä välillä aloittelijoiden tasoista treeniä, koska kovakärkisillä tarvitaan paljon enemmän lihasvoimaa ja tasapainoa, jotta perus liikkeetkin pysyvät puhtaina. Tunti oli siis todella opettavainen ja antoisa enkä malta odottaa samaa treeniä ensi tiistaina! =)

Lisäksi on tullut tehtyä salitreenit, HIIT+vatsat painoilla, käveltyä ja tänään olis vielä vuorossa isän kanssa pieni perinteinen tennisskaba. Syötyä on tullut ihan ok eli en ole kovin paljoa katsonut mitä syön, mutta pääasiassa olen automaattisesti tehnyt hyviä valintoja ja on tehnyt mieli vain terveellistä ruokaa. Yllä onkin yksi tämän viikon lemppari eli tuorepuuro banaanilla, passionhedelmällä ja raakakaakaonibseillä. Nam! 

 

Mutta sitten niihin tämän kevään kuvioihin... Eli tosiaan tämän kuun lopulla starttaa projekti/kilpailu, jonka aikana alkuun 15 tyttöä pääsee heittäytymään ihan kunnolla "toiseen maailmaan": päästään esim. seuraamaan PT:eiden ja terveysalan laboratorioissa työskentelevien henkilöiden päiviä, saadaan omat PT:t, joiden kanssa muotoillaan jokaiselle oma treeni- ja ruokaohjelma, tehdään muutamia promokeikkoja, käydään terveyden ja hyvinvoinnin messuilla, luennoilla, totutellaan kameran edessä olemiseen (niin valokuva kuin videokin), päästään someoppiin, tutustutaan omaan kroppaan, sen hyvinvointiin ja siihen, millaisen "terveysperustan" haluaa rakentaa eli mitkä on ne sun terveytesi rakennuspalikat. Lisäksi päästään esim. tekemään oma 20 minuutin treenivideo, jonka teossa auttaa se oma PT. 

Tähän matkaan kuuluu kaksi karsintaa, joissa tyttöjä karsitaan niin, että maaliskuun lopussa meitä on enää viisi eli saa nähdä miten pitkälle itse pääsen! Bootcampejä meillä on neljä ja kehonkoostumusmittauksia joka kuun alkupuolella. Lisäksi matkalla odottaa sponsseja, joista kaikista ei vielä ole tietoa, mutta toivon, että ei tule pettymyksiä! Ei hätää, en kuitenkaan ole tekemässä tästä blogista mitään mainospaikkaa eli nostan esiin hyviä tuotteita/vaatteita, jos/kun niitä tulee vastaan, mutta tämän blogin ei ole tarkoitus olla markkinointikanava, vaan jaan jatkossakin tänne pääosin mun keho- ja terveysprojektin etenemisestä. =)

Odotan tätä matkaa aivan super paljon etenkin, kun tällä kertaa tuntuu siltä, että tässä on sydän ja pää mukana kaikilla! Osallistuin aiemminkin yhteen kauneuden ja hyvinvoinnin kilpailuun, mutta se ei jotenkin toiminut yhtään. Tällä kertaa kuitenkin tunnen kuuluvani joukkoon ja meitä on myös peräti yhteensä neljä, jotka ovat kokonaan vegaaneja ja tämän lisäksi kolme kasvissyöjää eli pelkästään tämä jo tuo itselle sellaisen tunteen, että jesh, en ole yksin! 

Mitä tämän kautta sitten saa? Voittajalle on tiedossa paikka urheiluun erikoistuvasta promotoimistosta, jonka kautta pääsee proamaan tuotteita ja palveluita, toimimaan urheiluvaatemallina nettikaupoille ja lehtiin ja pääsee myös "treenimalliksi" tekemään treenejä erilaisille netti- ja app-alustoille. En tiedä vielä haluanko voittaa, sillä odotan tällä hetkellä tätä itse matkaa eniten, mutta eihän sitä tiedä, miten nälkä mahdollisesti kasvaa syödessä. =)

Tälläistä tähän sunnuntaihin! Hassua, kun ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ei ole ollenkaan ollut sellaista "apua, tammikuu on jo puolessa välissä"-fiilistä, vaan enemmänkin, että hitsi oon jo saanut aikaiseksi paljon muutosta eikä nyt ole vasta kuin tammikuun puoliväli. Huomaan, että peppuun on jo tullut paljon kiinteyttä ja muotoa ja sainkin eilen lisätä painoja ja toistoja ihan kunnolla lähes jokaiseen liikkeeseen. Ihan mahtavaa, kun keho vahvistuu ja voi paremmin. Olin myös tällä viikolla alkuviikosta nestemäisellä ruokavaliolla ja keskiviikosta perjantaihin nestemäisellä päivälliseen asti ja huomasin, että tämä lopetti vatsan turpoilun ja pallean turvotuksen todella nopeasti.

Loppuviikosta olo on ollut tosi hyvä ja energinen ja hyvin sujuneet treenit on tuoneet vielä lisää buustia muutenkin hyvään mielialaan. Tästä on hyvä jatkaa! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti