maanantai 13. marraskuuta 2023

Viikon 45 tulokset ja motivaatiota

Viime viikon liikunnat:

 • maanantai: kävely 35 min + HIIT 20 min (tehty treeni linkin takana)
 • tiistai: kävely 30 min + baletti 1 h 29 min
 • keskiviikko: kävely 30 min + 50 min
 • torstai: kävely 30 min + baletti 1 h 18 min
 • perjantai: kävely 29 min + 30 min
 • lauantai: baletti 1 h 1 min + kävely 41 min
 • sunnuntai: tennis 1 h 19 min + kävely 56 min
 • yhteensä liikuntaa: 10 h 28 min

Paino 

 • ma 23.10.: 64.1 kg
 • su 12.11.: 62.6 kg
 • pudotettu: 1.5 kg 

 Mitat

 • yhteensä lähteneet mitat (23.10. verrattuna): -15.3 cm

Painoa oli tosiaan tullut hieman lisää, mutta mitat sen sijaan näyttivät ihan mukavaa pudostusta ja mikä uskomattominta: mun käsivarret on vihdoinkin saman kokoiset???!! =D Vasen puoli on ainakin vuodesta 2018 ollut vähintään sentin isompi, mutta nyt ne on vihdoinkin saman kokoiset! Otin myös edistymiskuvat, mutta... En tykkää niistä. =') Valo oli tosi huono, joten niistä tuli aika huonolaatuisia. Eli otan keskiviikkona uudet kuvat ja ne saa olla mun tämän hetken "aloituskuvat". 

Viime viikko oli täynnä taas tosi ihania asioita: sorority-juttuja, balettia, isoja onnistumisia opiskeluissa, joulukuun ja nyt myös ensi vuoden suunnitelmien tarkentumista ja uusia, mahtavia mahdollisuuksia... Myönnän, että tuo paino harmittaa ja huomasin myös viime viikolla, että olin useana päivänä oudon turvonnut. Haluan kuitenkin luottaa prosessiin, sillä esimerkiksi silloin, kun hoikistuin aivan kunnolla vuosia sitten, meni lähes kuukausi ennen kuin paino lähti oikeasti laskemaan.

Tiedän, että kaikki eivät usko whoosh-efektiin eli siihen, että muuttaessasi elämäntapasi, kehossasi oleva rasva "korvautuu" hetkellisesti vedellä ja siksi paino pysyy samana eivätkä mitatkaan välttämättä muutu, mitä toki on jonkin verran tapahtunut minulle. Joka tapauksessa, jossain kohtaa keho päästää tuosta ylimääräisestä vedestä irti ja tällöin paino laskee nopeasti ja olo alkaa "helpottua".

Muistan, kun tuskastelin aivan kamalassa olossa puolitoista kuukautta ja kirjotin päiväkirjaani muun muassa, että minuun oikeasti sattui kävellä, koska olin niin täynnä vettä. Mutta en suostunut luovuttamaan, etenkin, kun huomasin isoja harppauksia kunnossani. Olin siis aloittanut HIIT-treenaamisen tuon vuoden tammikuussa ja muutenkin muuttanut ruokailutottumuksiani. Ja niinhän siinä sitten kävi, että yhtäkkiä yhden viikon aikana helmikuussa paino tippui yhtäkkiä hieman yli kolme kiloa, vaikka en muuttanut yhtään mitään liikunnoisani tai syömisessä!

Joten omalla kohdalla tiedän, että tämä whoosh usein tapahtuu, uskoi tiede siihen tai ei. =D Sitä odotellessa siis! Lisämotivaatiota tähän viikkoon löytyi oman Fitbitin tiedoista, sillä tässä on edistys linkin takana olevasta HIIT-treenistä, jonka olen nyt tehnyt yhteensä kolme kertaa:

23.10.

3.11.

13.11.

Kunto on siis parantunut ja sen kyllä huomasi, kun tein tuon treenin tänään! Fat burn-syke on siis (Fitbitin tietojen mukaan) noin 50-69% maksimisykkeestäsi ja minulla se on noin 100-125. Ja cardio-syke on 70-84% maksimisykkeestä, minulla tämä on noin 125-160. Eli tämän aamun treenissä olin vähemmän korkeammilla sykkeillä kuin tämän kuun alussa, mikä on todella motivoivaa! Etenkin ottaen huomioon, että vielä elokuussa kuntoni oli aivan järkyttävän huono ja minusta tuntui siltä, että jouduin aloittamaan melkein kokonaan nollasta. 

Tästä on taas hyvä jatkaa! =) Hyvää uutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti