lauantai 21. tammikuuta 2023

Liikuntasuunnitelmani projektia varten

Vihdoinkin aikaa istua alas ja kirjoitella liikuntasuunnitelmastani eli tässäpä tämä postaus! =)

  • Maanantai, keskiviikko (riippuen vähän opiskeluista) ja perjantai: 20-30 minuutin HIIT/lenkki plus vatsa ja peppu/lantio salilla painoilla
  • Tiistai, torstai ja lauantai: baletti
  • Sunnuntai: tennis

Näiden lisäksi tulee käveltyä yleensä aamuisin noin 30 minuuttia ja viikonloppuisin sitten vähän enemmän. Tennis riippuu isästäni eli jos hän on vaikka kipeänä niin silloin tenniksen tilalla tulee olemaan sitten jotain muuta liikuntaa.

Baletin osalta voisi sanoa sen, että jokainen tunti ei ole sellainen, että sen aikana nousisi edes pieni hiki pintaan vaan joillakin tunneilla keskitytään niin paljon tekniikan hiomiseen ja kunnon pilkun viilaamiseen, että siinä ei vain yksinkertaisesti nouse pulssi kertaakaan mihinkään rasvanpolttolukemiin. Noita tunteja voisikin verrata ehkä enemmän hyötyliikuntaan kuin kunnon treeniin ja myös sen takia liikuntaviikkoni näyttääkin ehkä lähtökohtaisesti aika täyteen ahdetulta.

HIIT:in/lenkkien osalta voisi avata sen, että nuo ovat ne treenimuodot, jotka pistää todella paljon vauhtia aineenvaihduntaani, rasvanpolttoon ja kunnon kohoamiseen, joten haluan ehdottomasti nuo treenit osaksi tätä projektiani! Alkuun tiedän, että 20 minuuttia riittää, mutta koska kuntoni kohoaa niin nopeasti (kuten voi vaikka lukea täältä) niin tuo 30 minuuttia tulee varmasti vähintään puolentoista viikon kuluttua vastaan.

Näiden osalta haluan pitää pientä fiilispohjaista liikkumista tässä projektissa eli jos tuntuu siltä, että juuri tänään haluankin lähteä ulos lenkille suunnitellun HIIT:in sijaan niin sitten saan tehdä juuri noin. =) HIIT:it ja lenkit eivät kuitenkaan muokkaa juuri niitä kohtia, joita haluan eli sen takia treenaan lisäksi painoilla vatsalihaksia ja lisäksi koska haluan muotoja niin treenaan myöskin erikseen vielä painoilla lantiota ja peppua. Vatsan osalta kokeilen aivan ihanan ja kirjaimellisesti elämäni muuttaneen MissFitAndNerdyn ohjelmaa (video ja itse ohjelma) ja pepun ja lantion pyöristyksen osalta noudatan itse tekemääni ohjelmaa, jonka avulla olen todistetusti aiemminkin saanut muotoja!

On hyvin mahdollista, että kun projekti etenee niin tuota salilla treenaamista tulee enemmän, sillä tiedän, että jossain vaiheessa alkaa taas himottaa esimerkiksi kunnon pyöreyden hakeminen olkapäihin. Mutta jostain täytyy aloittaa ja nämä on nyt ne prioriteetit!

Mietin pitkään, miten seuraisin liikuntojani ja kehittymistäni. Moni liikunnasta kirjoittava/vloggaava laskee viikoittaisia urheilumääriä minuuttien ja tuntien osalta, mutta itse katson asiaa enemmän tehokkuuden kuin ajan kannalta. Eli yhden tunnin reipas kävely vs 20 minuutin HIIT/lenkki: kävely tuo enemmän aktiivisuutta viikon kokonaiseen tuntimäärään, mutta hyvin luultavasti tuo HIIT-treeni on nostanut pulssiani paljon enemmän ja tehostanut rasvanpolttoa ja tietenkin kehittää lihaksia aivan eri tavalla!

Myöskään mitään keskivertopulsseja en haluaisi syynätä hulluna muuten kuin ehkä lenkkien ja HIIT:tien osalta, jotta tulen patistaneeksi itseäni mukavuusalueen ulkopuolelle. Baletin ja kävelyjen osalta haluan keskittyä itse siihen liikkumiseen ja baletissa kehittyminen näkyy aivan muissa asioissa kuin kunnon kohoamisessa eikä siinä ehdi mitään pulssia tuijotella! Tennis taas on aivan 100%:sesti puhdasta nollaamista, joten senkään osalta en haluaisi ihan liikaa patistaa itseäni.

Nälkä saattaa kuitenkin kasvaa syödessä, joten ainakin, koska kunnon kohoaminen tulee näkymään tenniksessä niin voi olla, että kyttäilen kuitenkin dataa enemmän kuin tässä nyt väitän. =’D Lähtökohtaisesti kuitenkin olen ajatellut, että ainakin alkuun keskityn vain siihen, että pidän tämän viikkorytmin ja katson myöhemmin lisäänkö jotain ns. välitavoitteita ja siirrynkö muutenkin enemmän tavoitteelliseen liikkumiseen. Ja enemmän tavoitteellisella tarkoitan siis sitä, että määrittelisin tavoitteeni tarkemmin enkä pitäisi niitä hieman epämääräisinä "haluan olla paremmassa kunnossa" tai "haluan muotoja". 

 

Tänään onkin siis vuorossa balettia ja tiedossa juurikin vähän rauhallisempi tunti eli meillä on työpaja tekniikan hiomista varten ja odotan tätä kyllä innolla! Myöhemmin on sitten tarkoitus käydä äidin ja tätini kanssa pitkällä kävelyllä, koska tänään pitäisi olla taas ihana aurinkoinen päivä. Lisäksi autan apupakettien pakkaamisten kanssa, koska varmaan Suomessakin on uutisoitu niistä aivan kamalista tulvista, joita tässä ihan viereisessä maakunnassakin on ollut enkä pysty vain olemaan paikoillani tuollaisten asioiden suhteen. =|

Olen todella kiitollinen siitä, että vanhempani eivät koskaan antaneet minun tottua siihen, että meidän perheellä ja suurimmalla osalla suvusta menee hyvin ja that's that vaan meidän tehtävänä on sitten jakaa meille kertyneitä varoja niille, joilla ei ole täyttä korttipakkaa. Usein minusta tuntuu täällä blogissakin jotenkin todella pinnalliselta ja typerältä, mutta toki muiden auttamista ei tarvitse tehdä oman terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella eli myös itsestään täytyy pitää huolta ja antaa itselleen vapaa-aikaa ja nollauksia! Toivonkin, että tämän projektin edistyessä saan vapautettua itsestäni vieläkin enemmän ympärilleni ja näin ollen parantuneesta kunnosta, paremmasta ajanhallinnasta ja energiasta hyötyvät mahdollisimman monet vaikka teenkin tämän lähtökohtaisesti vain itseäni varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti