sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Arkeen palattu (ainakin melkein)

 

Olipa ihanaa palata Kaliforniaan torstaiaamuna! Heitin tavarat dormiin, laittauduin ja lähdin ulos Mr. P:n ja ystävieni kanssa. Tuntui siltä kuin olisin ollut poissa kuukauden ja olin aivan on fire kaikesta siitä, mitä viime viikkoina on tapahtunut, miten loppuvuoden suunnitelmani ovat selkeytyneet, miten oma identiteettini on vahvistunut ja miten mahtavalta minusta on tuntunut viimeisen viikon aikana.

Jaaaa tietenkin tulin heti kipeäksi. =D Tosin en kunnolla kipeäksi, mutta hieman nuhaa ja väsymystä. Toivonkin, että pääsen ensi viikolla takaisin urheilun pariin, koska huomaan, että ärsyynnyn taas todella nopeasti, minkä olen vuosien aikana huomannut merkiksi siitä, että en ole fyysisesti tarpeeksi aktiivinen. Nämä ärsyyntymiset tulevat ihan puskista ja laantuvat saman tien. 

En ole luonnostani henkilö, joka suuttuu helposti, joten haluaisin nuo kiukkukohtausket pois niin pian kuin mahdollista... Huomenna siis yritän balettia, mutta tiistain lenkki varmaankin jää varuiksi välistä ellei olo ole tiistaiaamuna ihan normaali. Sitten voisin vetäistä kevyen 4-5 kilometrin lenkin. 

Tämän viikon tiistaina juoksin 8 km ja keskiviikkona ei tuntunut mitään, mutta torstaina polvissa alkoi tuntua hassulta. Keskiviikkona minulla oli aika huonot kengät jalassa koko päivä ja uskonkin torstain polviongelmien johtuneen tuosta. Tällä hetkellä olo on hieman ahdistunut tuosta inhottavasta tunteesta polvissani, koska tätä ongelmaa on ollut aikaisemminkin ja pelkään, että en pääse enää ikinä juoksemaan niin pitkiä lenkkejä kuin oikeasti haluaisin ilman tälläisiä jatkuvia ongelmia.

Mutta täytyy vain taas huoltaa kehoa ja treenata polvia vahvemmiksi! Polvissa tuntui siis vielä eilen perjantainakin oudolta, vaikka torstaina istuin melkein koko päivän. Noh, se, että kuntoilija ei tervettä päivää näe pitää siis edelleen paikkaansa, mutta onneksi tiedän, että moni on onnistunut kuntouttamaan esimerkiksi polvensa aika pienellä vaivalla.

 


Tällä viikolla ei siis tosiaan ole tullut liikuttua läheskään niin paljon kuin olisin halunnut ja syötykin on Havaijista palattuani vähän miten sattuu. Ihanat retriitiltä saadut syötävät lahjat eli itsetehdyt kaurakeksit ja maapähkinävoikupit menivät nassuun heti torstaina, samoin pizzaa tuli syötyä, lauantaina muutama lasi valkoviiniä ja liian rasvaista ruokaa jne jne. 

Ei siis ideaali terveysviikko, mutta yritän olla lyömättä itseäni liian lujaa, sillä etenkin eilen lauantaina tein opiskelujuttuja todella paljon pois rästistä ja olen oikeasti todella ylpeä tuosta, koska minulla itse asiassa oli vaikka ja mitä muuta suunniteltuna tuolle päivälle. =D Lisäksi on ollut ihanaa huomata, miten nämä roskaruuat eivät oikeasti ole tuoneet hyvää oloa ja varmasti nekin ovat olleet yksi mielialaa laskenut ja v-käyrää nostanut asia.

Lauantain viini ei maistunut miltään, samoin syömäni rasvainen kung po tofulla ei oikeasti maistunut yhtään millekään muulle kuin rasvalle. Annos, josta yleensä olen nauttinut aivan kunnolla! Nyt ainoa asia, mitä kaipasin oli jotain tuoretta, kylmää, mehukasta ja oikeasti ravitsevaa. Tälläisestä sisäisestä kompassista täytyykin ehdottomasti ottaa nyt koppia ja antaa keholle sitä ruokaa, mitä se fiksuna tajuaa pyytää. 

Toivottavasti ensi viikolla voisin postata vähän treenipitoisempaa tekstiä, mutta jos ei muuta niin ainakin suunnittelemani ruokailusuunnitelma pääsee kokeiluun, joten siitä tulen postaamaan! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti