maanantai 19. syyskuuta 2022

It's a party in the U.S.A đŸŽ¶

Huh huh, millainen viikonloppu takana! Perjantaina siirryin Losiin vanhempien luokse viikonlopuksi ja tuolloin ei tullut tehtyĂ€ mitÀÀn sen suurempaa eli tehtiin vanhempien kanssa vĂ€hĂ€n ruokaa ja menin aika ajoissa nukkumaan. Lauantaina kĂ€vin tunnin aamukĂ€velyllĂ€ ja sen jĂ€lkeen olikin jo aika valmistautua yhden firman haastatteluun ja sieltĂ€ riensinkin toisen firman promotöihin, joiden jĂ€lkeen kĂ€vin hetken aikaa pyörimĂ€ssĂ€ kaupoilla ystĂ€vien kanssa. IltapĂ€ivĂ€llĂ€ siirryttiin kĂ€tyilemÀÀn meidĂ€n kĂ€mpille, sillĂ€ juhlittiin minun ja muutaman muun ystĂ€vĂ€n yliopiston ja collegen aloitusta ja voi luoja... Luukutettiin musiikkia Miley Cyruksesta J. Karjalaiseen ja Alice Cooperiin, tanssittiin aivan hulluina ja hiestĂ€ mĂ€rkinĂ€ ja nukkumaan taidettiin mennĂ€ kolmen aikoihin aamulla. Sunnuntaina olo oli jotain sellaista, mitĂ€ en muista hetkeen kokeneeni ja koko eilinen menikin kirjaimellisesti sĂ€ngyn pohjalla pÀÀnsĂ€ryssĂ€, etovassa olossa ja mahaongelmista kĂ€rsien. 

Hauskaa siis oli, mutta huomattavasti vĂ€hempi mÀÀrĂ€ alkoholia olisi kyllĂ€ ehdottomasti riittĂ€nyt! Tajusin myös eilen, ettĂ€ nykyÀÀn yksi isoimmista alkoholin tuomista ongelmista on se, ettĂ€ jo pelkĂ€stÀÀn yksi lasi skumppaa vie ruokahalun lĂ€hes kokonaan pois. Vaikka totta kai sekin on ollut keholle haitallista, ettĂ€ on aiemmin partyillessĂ€ juonut ÀÀrettömĂ€n mÀÀrĂ€n niin sentÀÀn myös söin illan ja yön aikana. Mutta nyt tĂ€ssĂ€ on selvĂ€sti tapahtunut muutos ja esimerkiksi tuolloin lauantaina tuli 21-tuntisen hereillĂ€ olon aikana syötyĂ€: iso hedelmĂ€salaatti, protskupatukka, pieni salaatti seitanilla ja krutongeilla sekĂ€ kaksi palaa pizzaa. Ja nĂ€istĂ€ nuo pizzat olivat ainoa ruoka, jonka söin sen jĂ€lkeen kun alotettiin juhlinta. Sunnuntainakaan ei ollut yhtÀÀn nĂ€lkĂ€, joten pĂ€ivĂ€n aikana join puoli litraa Alpron suklaasoijamaitoa ja söin yhden pienen leivĂ€n salaatilla, kurkulla ja seitanilla. That's all ja siltĂ€ kyllĂ€ tuntuikin, kun tĂ€nÀÀn aamulla herĂ€sin. 

Sen lisÀksi siis, ettÀ ylipÀÀtÀÀn alkoholi ei nykyÀÀn sovi keholleni enÀÀ ollenkaan, aiheuttaa se tÀllÀisiÀ toisenlaisiakin ongelmia. PelkkÀ pÀivÀllisen aikana nautittu lasi viiniÀ aiheuttaa tuota ruokahalun tipahtamista lÀhes olemattomaksi ja tÀstÀ tietenkin taas aiheutuu vÀsymystÀ seuraavaksi pÀivÀksi. Myös tÀmÀ maanantai tulee olemaan low energy day, mikÀ harmittaa, koska olen tykÀnnyt niin paljon siitÀ, ettÀ pÀÀsen aloittamaan uuden viikon liikunnallisesti. TÀnÀÀn kuitenkin priona oli palaaminen takaisin kampukselle, koska eilen en yksinkertaisesti pystynyt liikkumaan ja lisÀksi tÀytÀn kehoni ravinteikkaalla kunnon ruualla, jotta jaksan huomenna liikkua!

Olen muuttanut paljon elĂ€mĂ€ssĂ€ni ja itsessĂ€ni ja kaikista muutoskohteista en ole tÀÀllĂ€ edes erityisesti kirjoitellut, mutta olen ollut todella kiitollinen siitĂ€, millaisia uusia tuulia elĂ€mÀÀni on tullut viimeisten parin vuoden aikana! LisĂ€isku vanhasta irrottautumiselle oli eilen iltapĂ€ivĂ€stĂ€ erÀÀn ihanan nuoren miehen ilo ja kupliva kerronta hĂ€nen viikonloppunsa kuulumisista. Kyseisen henkilön pehmeĂ€ ÀÀni ja nauru tuntuvat ihan kodilta, josta en haluaisi olla poissa yhtĂ€kÀÀn pĂ€ivÀÀ. HĂ€n on myös ollut iso motivaattori minulle siihen, ettĂ€ saan itseni uudelle ja vakaalle tasolle ja eilisen fyysisen huonon olon lisĂ€ksi tuli huono mieli ihan vain siitĂ€, ettĂ€ tuo mies on kaikki se uusi ja vakaa, mitĂ€ haluan elĂ€mÀÀni, mutta sen hetkinen fyysinen tilani oli kaikki se vanha, josta haluan eroon. Se entinen sekoileva bileminĂ€ ei vain tunnu enÀÀ oikealta minulta ja tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ se on myös sellainen aikakausi, jota en halua edes kovin paljoa muistella. EhkĂ€ joskus pystyn nauramaan niille jutuille, mutta tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ ne ovat hieman liian lĂ€hellĂ€ ja vain aiheuttavat kauheasti hĂ€peÀÀ ja myös surua. 

Viikko alkoikin ei niin hyvissĂ€ fiiliksissĂ€, mutta toisaalta myös todella kiitollisena siitĂ€, ettĂ€ taas vahvistui se suunta, jota kohti jatkaa! VĂ€lillĂ€ tĂ€llĂ€isiĂ€ mokia ja kuoppia vain kai tarvitsee, jotta saa kokemuksen siitĂ€, ettĂ€ se aiemmin tavoitteeksi asetettu suunta on oikeasti se major goal. Nuo mokailit ovat ikÀÀn kuin lisÀÀ pieniĂ€ paloja omaan identiteettiin ja vahvistaa nĂ€kemystĂ€ unelmaminĂ€stĂ€. Fyysinen hyvĂ€ kunto, terveelliset elĂ€mĂ€ntavat ja aktiivinen elĂ€mĂ€ ovat siis edelleen se suunta, jota kohti menen ja jonka annan ohjata valintojani. 

JÀÀköön lauantain alkoholin lÀtrÀys siis oikeasti viimeiseksi kunnon pÀmppÀykseksi! Tanssiminen jatkukoon, mutta ihan selvinpÀin tÀstÀ lÀhtien! =)

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti