lauantai 24. syyskuuta 2022

Lähtölaskenta mallikilpailun semifinaaliin sekä kauneuskilpailuun!

Asukuvaa tältä päivältä

Mun piti tulla kirjoittelemaan pitkä pätkä siitä, miten vanhat, päiväkotiajoista asti jatkuneet ystävyyssuhteet saattavat muuttua todella toksisiksi ja miten vaikeaa tuollaisista tilanteista on lähteä pois ennen kuin on "liian myöhäistä" mitä tulee esimerkiksi omaan itseluottamukseen. Tämä viikko on siis ollut tähän päivään asti todella rankka ja olen ymmärtänyt, miten alas itseluottamukseni on vajonnut porukassa, jossa kukaan ei oikeastaan ole enää kunnolla viihtynyt pitkään aikaan. Muutama tyyppi hengaa keskenään ja loput ovat löytäneet jo kauan aikaa sitten uudet porukat, mutta silti on vain tuntunut siltä, että meidän on "pakko" olla ryhmänä forever together, koska olemme tunteneet jo niin pitkään. Ja niin usein kuulee ihmisten ihailevan tuollaisia päiväkotiajoista jatkuneita ystävyyssuhteita, joten olen itsekin ajatellut, että en luovuta.

Mutta tosi asiassa en ole kokenut tulleeni ymmärretyksi enää pitkään aikaan ja tällä viikolla olenkin käynyt läpi prosessia, jota olen pitkittänyt jo aivan liiaksi ja tullut samalla pilanneeksi "sosiaalisen itseluottamukseni" lähes totaalisesti. Osa minusta on ollut äärettömän surullinen siitä, että tilanne on muuttunut niin kireäksi ja vaikeaksi, vaikka toisaalta olen jo vuosien ajan toivonut voivani hiljalleen irroittautua ja tutustua sekä käyttää aikaani sellaisiin ihmisiin, joiden kanssa minulla on enemmän yhteistä nykyisyydessä. Vanhoja asioita menee rikki, jotta vapautuu tilaa jollekin uudelle ja minulle tuo uusi tipahti syliin tänään, kun sain tiedon siitä, että minut on hyväksytty yhden fitnessmallikilpailun semifinaaliin!

Laitoin huvikseen hakemuksen tuohon kilpailuun tämän kuun alussa, kun olin vielä liikunnan ja ruokavalion osalta kunnon imussa, joten kun sain tuon semifinaalin sähköpostin, olin aluiksi kauhuissani, koska realistisesti en ole nyt antanut kaikkeani lähes kahteen viikkoon. Ei, en ole heittänyt kokonaan kehitystäni hukkaan, mutta kunnon rasvanpolttoliikuntaa ei ole ollut tarpeeksi ja olen edelleen syönyt huonommin. Mutta alun kauhun tilalle tuli nopeasti kunnon challenge accepted-fiilis ja tämän innoittamana päätin myös vihdoinkin ilmoittautua elämäni ensimmäiseen kauneuskilpailuun, jota olen silmäillyt jo jonkin aikaa. Täältä voi käydä lukemassa alkuperäisestä suunnitelmastani noiden kilpailuiden suhteen ja myöskin niistä syistä, joiden takia halusin lähteä tähän mukaan.

Anyway kaikki tämähän tarkoittaa sit, että let's level uppppp!

Tuon mallikilpailun semifinaali käydään 7.10. eli siihen ei todellakaan ole paljoa aikaa enää ja kauneuskilpailu on heti seuraavalla viikolla ja jatkuu useiden päivien ajan eli jos pääsen läpi semifinaalin niin kilpailu kestää yhteensä kolme päivää, mikä on aika tavallinen pituus koko kilpailulle, koska myös arvostelu pohjautuu niin moneen eri osa-alueeseen. Tämä aika tiukka aikataulu ei kuitenkaan enää alkushokin jälkeen pelota ollenkaan, vaan oon oikeasti todella innoissani tästä ja alkuviikon draamojen ja menneisyyden pöllytyksen jälkeen tämä on tuonut todella ihanan freshiyden. Onkin paras hetki koskaan vain pitää silmät kiinni tulevaisuudessa ja todeta, että ne kulkevat rinnallani, jotka kulkevat ja muut jääköön taakse!

Sen lisäksi siis, että hyppään johonkin ihan uuteen niin haluan myös vihdoinkin kokeilla jotain sellaista, mitä olen pitkään halunnut (noiden kilpailujen lisäksi toki): haluan kokeilla ja oikeasti kunnolla sitoutua Fitfarmin Go fat go ruokavalioon. Ensimmäinen liikuntaan ja ravintoon liittyvät blogit, jotka muistan löytäneeni ja lukeneeni läpi joskus 2017 olivat erään suomalaisen bloggaajan, joka kirjoittelee edelleenkin ja joka suoritti useammin kuin kerran Fitfarmin valmennuksia kokonaan läpi. Muistan, miten mietin, että vau, hän oikeasti sitoutuu esimerkiksi noihin 10 viikon biksuchallengeihin! Toki ideaalitilanteessahan tekisit sen haasteen yhden kerran ja sitten oppisit ylläpitämään uutta kroppaasi, jotta ei tarvitse tasaisin väliajoin aina "aloittaa alusta", mutta onneksi itse voin vaikuttaa siihen, mikä oma lopputulemani on!

Miksi juuri tuo ruokavalio? Rehellisesti tämä on ollut jo vuosien ajan päähänpinttymäni, joten ei kai ole mitään sen erityisempää syytä sen lisäksi siis, että moni on saanut hyviä tuloksia tuolla. =D Oma versioni tosin tulee olemaan kokonaan lihaton ja ainoa eläinperäinen tuote, mitä tulen syömään ainakin aluksi on raejuusto, mutta tuostakin toivon mukaan pääsen jossain vaiheessa pois. Näin aluksi olen kuitenkin ajatellut ottaa raejuuston mukaan tuohon dieettiin, koska se on vain yksinkertaisesti todella helppo ja täyttävä protsku, josta tiedän myös, että mahani ei tule kipeäksi eikä kehoni ala erittämään lähes ollenkaan limaa.

Aion siis lauantaina ikään kuin laskeutua dieettiin ja sunnuntai tulee olemaan ensimmäinen päivä, kun kokeilen tuota ja postaan myös suunnittelemani ja tuunaamani ruokavalion! Iiiks, olen niin innoissani kaikesta tästä! Let's level up! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti