maanantai 5. syyskuuta 2022

Viimeisen viikon kehitysloikat

Tuntuu, että viime kirjoituskerrasta on jo ikuisuus vaikka ei siitä ole kuin joitakin päiviä. =D Treenit on edistyneet todella, todella hyvin! We gettin' stronger ja se tuntuu aivan mahtavalta. Alla on taas HIIT-treenien osalta kehitysseuranta eli ensimmäiset kaksi treeniä ovat sama 20 min HIIT + venyttely ja kaksi viimeistä ovat sama 30 min HIIT + venyttely.

27.8. lauantai

29.8. maanantai


1.9. torstai

5.9. maanantai

Kuten voi huomata niin tämän päivän treenissä keskivertopulssi ei yltänyt enää lähellekään 120 bpm:ään enää! Maksimipulssi on aina ollut 170 bpm:n rajoilla, mutta kyllä tästä voi jo nähdä kunnon huomattavaa parantumista, mitä tukee myös se, miltä treenit ovat tuntuneet. Tänään ei oikeasti edes tehnyt mieli tehdä tuota HIIT:iä ja jotenkin olin odottanut todella tahmeaa treeniä, mutta yllätyksekseni siitä vaiheessa, kun treeni loppui suusta pääsikin: "ei, ei vielä, mulla on hirveesti vielä energiaa jäljellä!" =D Ihan mahtava hikoilusessio takana siis ja loistoaloitus viikolle!

Viime viikolla piti lisäksi lisätä päivittäisiä ruokamääriä ihan kunnolla, koska huomasin, että mulla oli koko ajan nälkä ja energia oli vähissä. Yllätyksekseni ruokamäärän lisääminen ei aiheuttanutkaan mitään ahdistusta tai muuta mitä odotin, koska niin on käynyt aina aiemmin. Ruuan määrän lisääminen nimittäin auttoi heti etenkin aamuturvotukseen, joka katoaa nyt paljon nopeemmin, maha on toiminut paremmin ja se on aamuisin jopa oikeasti aika litteä ja luonnollisesti energiaa on paljon enemmän koko päiväksi. Uskon, että nuo positiiviset muutokset olivat se syy, minkä takia tällä kertaa ei tullut päälle taas se sama vanha pelko siitä, että jos syön lisää syön liikaa eikä rasvaa pala ja keho kehity kiinteämmäksi. 

Nyt on myös ehkä vain ollut yksinkertaisesti "oikea" hetki tuollaiseen lisäykseen, sillä olen kaikista töyssyistä huolimatta pitänyt kehostani hyvää huolta useita kuukausia putkeen mikä näkyy parantuneessa ruuansulatuselimistössä ja aineenvaihdunnassa. Aiemmin nimittäin ruuan määrän lisäys kun on saattanut heti alkuunsa tyssätä ihan vain siihen, että maha ei ole kestänyt enempää ruokaa ja olo on ollut paljon pahempi kuin hieman vähäisemmällä ruualla. Näin siis yleensä pitkän huono jakson jälkeen, kun olen ehkä viikon tai pari ollut niukemmalla kalorimäärällä ja treenit ovat alkaneet tuntua vaikeilta, jolloin olen yrittänyt lisätä energian saantia. Mutta nyt tuntuu siltä, että ruuan lisäys on vain laittanut kehoon lisää kierroksia!

Vaatteet alkavat jo tuntua todella hyviltä päällä ja keho tuntuu paljon kiinteämmältä, mutta silti tämän viikon tuleva punnitus hieman jännittää. Kävin viime viikolla pari kertaa kehonkoostumusvaa'alla ja paino oli noussut, mutta lihas- ja rasvaprosentit olivat jatkaneet liikkumista oikeaan suuntaan. Kunnon kehonkoostumusmittauksen otan kuitenkin vasta parin viikon päästä, kun datan vertailussa on oikeasti jotain järkeä. 

Eli siihen asti peili, vaatteet ja fiilis saavat olla edistymisen mittarit! =) Mahtavaa viikon alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti