maanantai 17. huhtikuuta 2023

Ajatuksia maanantaihin

 

Viikonloppu oli juuri sellainen kuin olin suunnitellut ja toisaalta ei: lauantaina urheilin, siivoilin huonetta, opiskelin vähän, kävin lounaalla kamun kanssa ja loppujen lopuksi päätin kuitenkin lähteä vain "käymään nopeasti" serkun kamun synttäreillä Hillseillä jaaaaa...... Tulihan sitä sitten juotua neljä lasia kuohuvaa ja kolme lasia valkkaria. Nukkumaan menin kuitenkin ennen kahtatoista ja oli aivan ihanaa jutella, nauraa, tanssia ja sekoilla niin mahtavian mimmien kanssa pitkästä aikaa, mutta eilen aamulla ei todellakaan ollut kovin hyvä olo ja yllättävää kyllä tänään maanantaina olo oli vieläkin huonompi.

Kasvot ovat olleet niin turvonneet, että silmien auki pitäminen on ollut vaikeaa eli kehon nestetasapaino on edelleen aivan sekaisin. Omassa mielessäni olin ajatellut, että ei tuo alkoholimääräni ollut niin valtava, että sen pitäisi aiheuttaa kahden päivän huonoa oloa, mutta näin siinä näemmä vain kävi.

Sunnuntaina en kuitenkaan todellakaan maannut sängyssä koko päivää vaan tuli käveltyä hieman yli kaksi tuntia ja tehtyä pieni meal prep ensi viikoksi. Lisäksi nautin ihanasta säästä kirjan parissa altaan reunalla ja seiskan aikoihin siirryin takasin kampukselle. Perus Cali day siis, mutta en voi kieltää etteikö tuosta alkoholista johtunut outo olo olisi varjostanut päivää. Ehkä se myös toi jonkinlaisen inhottavan muiston menneisyydestä. Siitä millainen joskus olin...

Aion kuitenkin jatkaa tästä eteenpäin terveyden tiellä ja opetella kieltäytymään, kun joku ehdottaa lasin täyttämistä vielä kerran! Tällä viikolla yritän siis palata takaisin sellaiseen liikuntaviikkoon, mihin haluankin eli balettia ja lenkkeilyä. Ruokasuunnitelmaksi olen tehnyt sellaisen, että lenkkipäivinä tulee syötyä noin 2000 kaloria, koska tuollaisena päivänä kulutan hieman yli 2500 kaloria ja muina päivinä syön hieman yli 1600 kaloria. 

Katsotaan miltä tuntuu tämän viikon jälkeen! Eniten stressaa se, että jalkani eivät kestäkään liikkumista sillä tavalla kuin miten haluaisin liikkua. =( Mutta ei auta muuta kuin kokeilla ja toivoa parasta! Tämän viikon perjantaina olisi tarkoitus käydä kehonkoostumusmittauksessa, mikä jännittää, mutta teen parhaani ja se on ainoa, mitä voin tehdä. Tärkeintä itselleni olisi päästä taas liikkumaan kunnolla, sillä se motivoi myös syömään terveellisesti ja pitämään itsestäni parempaa huolta.

Eli peukut pystyyn, että pääsen takaisin kunnon liikuntarutiineihin! Haluan kuitenkin myös iloita siitä, että olen nyt pisteessä, jossa se, että kävelen viikon aikana 78,4 kilometriä ja teen HIIT-treenin, ei tunnu enää mitenkään erityisen aktiiviselta viikolta, vaan siltä, mitä se oikeastaan olikin eli aika lailla lepoviikko. Tätä blogia aloittaessa nimittäin olin aika paljon huonommassa kunnossa eikä edes tarvitse mennä ihan sinne asti, vaan pelkästään vajaa vuosi taakse päin niin eteen piirtyy henkilö, joka on aivan erilaisessa fyysisessä ja henkisessä kunnossa.

Tätähän minä oikeastaan olen halunnutkin: että olisin harrastelijan sijasta enemmänkin kunnon urheilija, jonka viikot täyttyvät urheilusta ja hyvästä ruuasta! Henkilö, joka oikeasti kaipaa sitä, kun pulssi soi korvissa ja pääsee ylittämään omat rajansa aina uudestaan ja uudestaan. Se tyyppi, joka on selvästi hyvässä kunnossa (tämä on vielä work in progress ='D) ja nauttii terveellisesti elämisestä. Sellainen ihminen, joka tuntui joskus ihan utopistiselta, mutta joka on tällä hetkellä itse asiassa vain muutaman pikkuviilauksen takana. 

Joten ei muuta kuin treenailua kokeilemaan ilman pelkoa, sillä tiedän kyllä tieni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti