sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Superviikko takana!!

Tämän viikon kaksi eri moodia: viikonloppu ja reeniä, reeniä, reeniä. =D

Tämä viikkon on ollut aivan mah-ta-va!!! 

Olen päässyt treenien kimppuun ihan sataprossaisesti ja vielä jopa vähän ylikin tuon! Balettitunti sujui todella hyvin ja tuntuu siltä, että mitään varsinaista taukoa ei edes ole ollut. Samoin lenkit ovat sujuneet siitäkin huolimatta, että lämpötila on nousi 30-asteeseen. Ja toisaalta ehkä juuri sen takia olen ollut niin energinen: siinä on vain jotain niiiiin ihanaa lähteä lenkkipolulle aikaisin aamusta, kun ilma on vielä hieman viileämpi ja kaupunki on vasta heräilemässä. 

Kaikki tuoksut ja värit ovat jotenkin voimakkaampia ja olen löytänyt hassun "ystäväryhmän": aamulenkkeilijät. Sillä en edes aiemmin ole huomannut, että jotenkin "tapoihin" näemmä kuuluu joko hymyillä tai ihan jopa nyökätä tervehdyksenä. =D I don't even know who you are, mutta me ollaan kumpikin päätetty pompata sängystä ylös suoraa liikunnan pariin pitämään kehoistamme huolta ja ilmeisesti se luo tarpeeksi yhteishenkeä. Tällä viikolla on siis tullut juostua yhteensä 22 kilometriä, yeah buddy!

Lauantaina siirryin taas Losiin kukkuloille ja oli aivan ihanaa laittautua pitkän kaavan kautta serkkujen kanssa! Oltiin sovittu nelostreffeille meneminen eli minä, Mr. P, serkut ja heidän miehensä ja kukaan meistä ei halunnut yhtäkään lasia alkoholia. Oli niin parasta kuunnella musiikkia, laittaa vähän tavallista enemmän meikkiä ja laittaa päälle jotain sellaista, mitä ei arkena viitsi niin kauheasti käyttää. Taas tuli myös todettua, että miehiä tosiaankin saa aina odottaa..... =')

Ilta oli aivan ihana ja iloa täynnä sitten heti tänään aamulla lähdimme Mr. P:n kanssa lenkille, jolloin tuo 22 kilometriä tuli täyteen! Tuntuu, että kuntoni on jopa kehittynyt tuon jonkinlaisen lepoajan aikana, sillä yhtäkkä juokseminen oli niin paljon helpompaa ja pystyin pitämään hyvää nopeutta yllä koko lenkin ajan ilman minkäänlaisia ongelmia. Olen siis todella, todella tyytyväinen kehitykseen!

 

Nami päivällinen tällä viikolla: riisiä, kikherne-seitan-curryä ja porkkana-hapankaalia

Perjantaina kävin tosiaan paino- ja kehonkoostumusmittauksessa ja tulokset olivat seuraavanlaiset:

  • Paino: 59 kg (painoindeksi 22,2)
  • Rasvaprosentti: 25,9%
  • Lihasprosentti: 31,3%

Minusta olikin tuntunut jotenkin tavallista "pienemmältä" koko viikon ajan, joten tuo paino ei sinänsä tullut yllätyksenä, mutta olin silti todella iloinen! Rasvaprossan osalta tietenkin olisi tarkoitus saada hilattua sitä alemmas lähemmäs tasan 20%:ia. Lihasmassan osalta minulla ei ole mitään erityisiä toiveita, mutta haluan kuitenkin, että treenauksen jäljet näkyvät eli en halua enää olla se laihaläski, joka on ehkä kevyt ja mitoissa pieni, mutta jonka reidet lyllyivät paljon pahemmin kuin tällä hetkellä, koska minulla ei ollut yhtään minkäänlaista lihasmassaa.

Koska olen huomannut, että tämä nykyinen elämäntapa näyttää toimivan keholleni niin ajattelin jatkaa samalla tavalla ensi viikollakin! Tosin luulen, että täytyy vähän lisätä syömisiä, koska tällä viikolla on ollut hieman nälkä useimpina päivinä. Energiat ovat kuitenkin pysyneet hyvänä, joten sen takia en ole erityisemmin reagoinut tuohon ennen tätä päivää, mutta noin 200 kalorin lisäyksen ei pitäisi kuitenkaan kaataa diettiä vaan ainoastaan nälän. =) 

Lueskelin läpi tammikuun meal planini ja olen oikeastaan mennyt aika samoilla linjoilla tälläkin kertaa, mutta syötyä tulee hieman enemmän ja lenkkipäivinä paljon enemmän eli olen lisännyt yhden nestemäisen noin 300 kalorin ruuan. Tammikuun liikunta plan sen sijaan on aivan jotain muuta kuin miten tällä hetkellä liikun eli alla päivitetty liikuntasuunnitelmani. Siinä olen ottanut huomioon tämän pakollisen tauon rankemmasta liikkumisesta eli en vielä uskalla palata ihan sata lasissa mihinkään 6 päiväiseen treeniviikkoon.

  • Maanantai: lepopäivä (ja oikeasti ihan 100% eli ei mitään puolen tunnin kävelyäkään =D)
  • Tiistai ja perjantai: lenkki (7-8 km)
  • Keskiviikko ja lauantai: baletti
  • Sunnuntai: tennis (tai lepopäivä, jos isällä työkiireitä tai -matkoja)

Tällä viikolla on siis tullut juostua enemmän kuin mitä aion tulevaisuudessa juosta ja ensi viikolla olisi tarkoitus palata kahteen balettitreeniin viikossa! Toinen näistä on ns. tavallinen tunti eli yleensä noin 30 min tangolla, 30 minuuttia kovakärkisillä ja 20 minuuttia keskilattiaa. Toinen tunti on enemmän workshop tyyppistä tekniikan hiontaa eli noilla tunneilla ei välttämättä tule hirveästi hikoiltua, koska hiotaan niitä baletin pieniä isoja yksityiskohtia. 

Tälläisiä kuulumisia sunnuntaihin! Tosi hyvä ja melkein jopa voittamaton fiilis, mutta tiedän, ettei saa lähteä keulimaan, koska muuten käy huonosti. =D Tasaisesti ja keho huomioiden eteenpäin siispä!

2 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä tosi ihana tyyli! Tuolla yhdessä vanhemmassa juomiseen liittyvässä tekstissä oli kans sun asukuvia ja näyttää siltä et oot aina tykännyt panostaa pukeutumiseen? :) Jaksaispa/kehtaispa itsekin! Myöskin tsemppiä jatkoon! Kuullostaa siltä et oot löytänyt hyvän rytmin ja mukavaa et et oo lannistunut siitä et piti ottaa pientä treenitaukoa. Välillä keho vaan vaatii sellasen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon! <3 =)

      Olen aina kyllä tykännyt pukeutua ja panostaa ulkonäkööni! Välillä se on ollut etenkin Suomessa hankalaa, kun on välittömästi pompannut esiin massasta, mutta toisaalta on myös ollut todella ihania ja hauskoja kohtaamisia, joita ei olisi syntynyt valkoinen t-paita ja farkut päällä niin sanotusta. =D Ehdottomasti kannattaa ihan vaan oman itsensä takia ainakin välillä laittautua kunnolla! Ties vaikka innostaisit jotain sun läheistäkin samalla. =)

      Ja ihan totta tuo treenitauko! Tauon jälkeen kyllä selvästi myös jaksaa innostua treenaamisesta enemmän mikä täytyy pitää tulevaisuudessa mielessä. Pieni tauko sekä keholle että mielelle tekee hyvää. =)

      Poista