maanantai 1. toukokuuta 2023

Toukokuu alkaa Havaijilla

Greetings from Hawaii! =) Viime viikolla oli yliopiston loppukokeet, kirjauduttiin kampukselta ulos kesäksi ja häivyttiin Havaijille viettämään ainakin touko-kesäkuun, mutta katsotaan olemmeko vielä heinäkuunkin täällä. Matkaan lähtivät siis Mr. P, serkkuni miesystävänsä kanssa sekä Mr. P:n veli ja sisko heidän kumppaneittensa kanssa. Kaikki tuosta porukasta eivät aio olla koko kesää täällä, mutta minä ja Mr. P aiomme ehdottomasti olla!

Olen Cali girl ja siitä ei pääse yli eikä ympäri, mutta Havaijissa on vain jotain todella erityistä. Etenkin viime kesän jäljiltä minulla on sellainen olo, että tämä on se paikka, missä "kaikki alkoi". Täällä sain niin uudenlaisen näkökulman terveyteen ja etenkin ruokaan ja se on vaikuttanut arkeeni ihan tähän päivään asti. Täällä saan antautua sellaiselle simple livingille, joka ei ole ainakaan vielä ollut minulle mahdollista Kaliforniassa. Esimerkiksi täällä talolla meillä on takapihalla omia mango-, papaija- ja banaanipuita ja noin 10 minuutin päästä saa paikallista, orgaanista salaattia, tomaatteja, kesäkurpitsoita, sipuleita ison määrän erilaisia hedelmiä jne. jne. 

Niinpä tällä hetkellä olenkin aika innoissani, sillä huhtikuu oli todella tärkeä ja käänteentekevä kuukausi ja nyt pääsen jatkamaan siitä juuri tässä mahtavassa, trooppisia hedelmiä ja orgaanista ruokaa pursuavassa paikassa! Huhtikuun alkupuolella minulla oli ehkä vähän turhautunut ja pettynyt olo siitä, että en vieläkään ollut all in terveyden suhteen, mutta tällä hetkellä taaksepäin katsoessa totesin, että huhtikuu oli oikeasti todella hyvä kuukausi! Heittäydyin rohkeasti hieman erilaiseen treenaamiseen, ylitin rajojani aivan hulluna, opin tuntemaan kehoani ja sen tarpeita paremmin, en tehnyt mitään typeriä näännytyskuureja tai myöskään tippunut ahmimiskierteeseen.

Kehoni on voimistunut uudella tavalla lenkkeilyn asioista, hapenottokyky ihan perus HIIT-treeneissäkin on parantunut, tasapaino on ottanut aivan uskomattoman harppauksen eteenpäin ja tämän olen huomannut balettitunneilla! Aina välillä käyn sellaisilla tunneilla, joilla sarjat tehdään ensiksi käsi tangolla ja sitten sarja toistetaan, mutta ilman tankoa ja teoriassa kummankin sarjan täytyisi näyttää ihan samalta, muuuuuttta.... ='D Useinkaan näin ei tietenkään ole, sillä vaikka et puristaisi tankoa aivan hulluna niin kyllä se antaa yllättävän paljon tukea! Mutta nyt jopa opettajani hämmästyi siitä, millainen järkähtämätön kallio olin yhtäkkiä.

Olen ottanut balettitarvikkeeni mukaan tänne, sillä haluan jatkaa treenejä ja palata siihen, että treenaan kaksi kertaa viikossa ja kesän jälkeen luultavasti sitten taas kolme kertaa viikossa. Käveltyä tulee varmasti paljon erilaisilla tutkimusmatkoilla, mutta lisäksi haluan lenkkeillä ja tämän kuun aikana jossain kohtaa haluaisin myös alkaa käydä taas salilla, jotta saisin rakennettua kunnon muodot. Mutta salivaihe tulee sitten, kun olen asettunut tänne kunnolla kodiksi ja balettitreenit loksahtavat paikoilleen. Niiden ympärille rakennan lenkit ja sitten, kun nuo sujuvat niin on aika salille. =)

Ruokailujen osalta suurin muutos tulee olemaan se, miten paljon haluan taas syödä puhdasta, tuoretta ruokaa! Pyrin siihen, että en syö muuta kuin paikallisesti tuotettua ruokaa ja haluan elää ihan 100% vegaanisti, sillä tänä vuonna olen jostain ihmeellisestä syystä antanut itselleni luvan lipsua tuosta. Tuoreessa hedelmä- ja kasvispitoisessa ruokavaliossa tiedän ongelmaksi sen, että tulen olemaan aktiivisempi kuin edellisellä Havaijin matkallani, joten minun täytyy ihan oikeasti nyt panostaa kunnolla siihen, että saan tarpeeksi ravintoa. 

Liian vähän syöminen on aivan liian helppoa, kun pysyt erossa teollisesti tuotetusta ruuasta ja yrität välttää esimerkiksi vehnää, pastaa, riisiä jne. Mutta tätäkään muutosta en aio tehdä kerralla, vaan totuttelen kehoni hiljalleen siihen, että pääosa ruokavaliostani tulee koostumaan hevi-ruuasta ja myöskin tottumaan siihen, että syön kerralla enemmän. Eli minun täytyy tsempata siinä, että en heti koe inhotuksen tunnetta, kun olen todella täynnä, sillä hedelmistä ja kasviksista tuleva täysi olo alkaa oikeasti helpottaa todella, todella nopeasti! 

Fiksailu jatkuu siis toukokuussakin ja odotan kyllä tätä kuukautta niin paljon! =) Fresh food, paljon treeniä, hetkessä olemista, lukemista, naurua ja positiivisuutta. Siitä täyttyköön tämä kuukausi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti