torstai 8. joulukuuta 2022

Kehokuvat (6.12.) ja tämän hetken liikunta- ja ruokatilanne

61.5 kg - rasva% 26.2

Pahoittelen muuttunutta taustaa, mutta jouduin taiteilemaan täällä kampuksen huoneessani, koska en kehtaa ottaa kuvia yhteisissä tiloissa, joissa saisin kunnolla valkoisen taustan. =D Huomasin myös vasta äsken, että uusien lukujen päivämäärästä puuttuu piste kuukauden perästä aaargh!! Korjaan sen huomenna! 

Joka tapauksessa, olen pehmentynyt huomattavasti edellisistä kuvista, mikä on ehdottomasti typerän sh-vammailun takia, jolloin kehoni ei saanut terveellistä ruokaa säännöllisesti ja urheilukin oli vähän mitä sattuu. Silti pakko myös antaa itselleni kehuja, sillä kun katson liikuntojani tämän vuoden keväältä ja alkukesältä niin en voi uskoa, että liikuin aiemmin niin vähän! Silti tiedän (ja olen varmasti kirjoittanut tämän aiemminkin), että esimerkiksi marraskuun kävelyt eivät polta riittävästi rasvaa ja kasvata lihasta, mikä pitää kehoni kiinteänä. 

Noh, turhaa velloa liikaa menneessä, sillä mikä on tehty on tehty ja nyt on aika katsoa eteenpäin! Eli liikuntojen osalta olen tanssin suhteen palaamassa takaisin sellaiseen vaiheeseen, jossa pääsen oikeasti kehittymään eli balettia on kolme kertaa viikossa. Lisäksi aion pitää pääasiassa sunnuntaiset tennissessioni, sillä vaikka en varsinaisesti halua kehittyä tenniksessä, niin se on mukavaa sosiaalista liikuntaa. Yleensä siis pelaan isäni kanssa ja nuo sunnuntait ovat ihan ihania: olemme kentällä jo yhdeksän aikoihin ja pelaamme yleensä pari tuntia, jonka jälkeen käymme brunssilla. 

Kävelemistä tulee tehtyä mitä luultavimmin lähes päivittäin vähintään puoli tuntia, mikä on nyt tullut tavaksi. Lisäksi rasvanpolttoa tehostamaan aion tehdä muutaman HIIT-treenin viikossa ja luulen, että salille palaan vasta siinä vaiheessa, kun olen saanut tämän rutiinin toimimaan!

Ruuan osalta jatkan irrottautumista valmis- ja roskaruuista ja yritän parhaani mukaan tehdä ruokani itse. Syön tervellisen lounaan kampuksella, mutta muuten syön niin paljon tuoretta, orgaanista ruokaa kuin mahdollista! En aio laskea kaloreita ja makroja, sillä uskon ja tiedän, että kehoni kertoo minulle kyllä mitä tarvitsen. Olen ollut monta kertaa pidemmänkin aikaa hyvässä ruokailurytmissä, mutta yleensä valmisruoka ja roska on pilannut tuon kaiken, koska jään noiden "ruokien" kemikaaleihin koukkuun todella helposti. Sillä ei siis ole väliä olenko syönyt iloon vai suruun: riippuvuus voi alkaa yhdestäkin pizzasta tai jäätelöannoksesta.

Tämä irrottautuminen tuleekin varmasti olemaan se vaikein sekä itselleni että myös ihmisille ympärilleni, sillä iso osa ihmisistä pystyy yhden päivän ajan syömään vähän jotain herkkuja eikä herkuttelu jää päälle. Minulle sen sijaan tulee todella helposti fyysinen riippuvuus noissa herkuista oleviin kemikaaleihin ja saatan pudota usean päivän tai viikonkin roskaruokaralliin ja joka ikinen kerta joudun taas uudestaan vieroittautumaan kemikaaleista. Tuo vieroittauminen on välillä helpompaa etenkin, jos olen kiireinen, mutta välillä todella vaikeaa. Tuolloin saatan viikonkin ajan kärsiä päänsärystä, masentuneisuudesta, levottomuudesta ja mielialojen suurista vaihteluista. 

Sanomattakin selvää, että tuo on sekä henkisesti että fyysisesti todella raskasta enkä halua elää noin! Ja tavallaan on ehkä vähän outoa, että tämä roskaruuattomuus ylipäätään koetaan ongelmalliseksi tai jopa sairaaksi. Eikö tämän pitäisi olla se ideaali tapa elää? Etenkin, jos tietää, että omalla kohdalla on kyse alkoholismiin verrattavissa olevasta riippuvuudesta. 

Joka tapauksessa tässä tämän hetken suunnitelma, joka on lähinnä aiempien elämäntapojen hienosäätämistä ja myös oman elämän johdonmukaista täyttämistä esimerkiksi sellaisilla ihmisillä, jotka ymmärtävät minua ja tavoitteitani! Olen nimittäin ehkä vähän laiskistunut siinä, että en enää kurottaudu uusiin sosiaalisiin kohtaamisiin, jotka saattaisivat tukea minua tavoitteissani paljon enemmän kuin nykyiset ympyräni. Rohkeasti siis eteenpäin ja täyttämään elämää hyvillä valinnoilla ja sellaisilla asioilla ja ihmisillä, jotka työntävät minua eteenpäin! =)

Näillä sanoilla kohti viikonloppua:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti